Coach

Achtergrond

Mijn naam is Hendrik Bracke, een sportieve dertiger uit Evergem en een trotse vader van 2 flinke jongens – Mathisse & Lennert.

In mijn jeugd ben ik altijd een fanatiek voetballer en fietser geweest. Het was pas na mijn hogere studies dat ik het voetbal-hoofdstuk definitief heb afgesloten en bewust heb gekozen voor badminton, een niet-contactsport. Ik ben er recreatief aan begonnen en heb het competitief afgesloten. Na een diagnose van verminderd kraakbeen in de knieën ben ik overgeschakeld naar een low impact sport – het wielrennen. Ook hier eerst recreatief, nadien  competitief via WAOD wedstrijden.

Naast mijn activiteit als personal coach probeer ik regelmatig deel te nemen aan semi-competitieve triatlonwedstrijden, een suggestie die mijn vader reeds in mijn jeugd naar voor schoof, maar waar ik pas recent ben in gevolgd.

 
Professioneel

In 2006 ben ik met onderscheiding afgestudeerd aan de Artvelde hogeschool als bachelor lichamelijke opvoeding met specialisatie natuurgebonden sporten. Na een welverdiende zomervakantie ben ik aan mijn eerste job gestart als fitness instructeur en lesgever spinning in een vooraanstaande fitnessgroep. Het betekende de start van een mooi en gevarieerd loopbaantraject waarin ik de kans heb gekregen om het sportief landschap op verschillende manieren te leren kennen en ontdekken.

Na 7 jaar, in 2013, vond ik de tijd rijp om te starten als personal coach in bijberoep. In de 3 daaropvolgende jaren heb ik de wereld van de personal coaching verder bestudeerd en heb ik mijn eigen sportieve kennis verder kunnen uitbouwen.

Daaruit is een nieuw coaching concept (Rebuild Personal Coaching) gegroeid dat ik in september 2016 bij mijn overstap naar fulltime personal coach gelanceerd heb.

Tot op de dag van vandaag slaat het nieuwe concept aan bij mijn doelgroep en dat motiveert me om het project verder te ontwikkelen, (her)evalueren en bij te sturen.

 
Uw coach

Naast het sportieve aspect vormen motivatie, opbouw en opvolging de hoekstenen van mijn persoonlijke en professionele begeleiding zonder dat ontspanning, plezier en efficiëntie uit het oog verloren worden.

Als uw personal coach heb ik de eer om samen met u op een duurzame en verantwoorde manier te bewegen en te sporten met de focus op uw doelstelling(en), noden, behoeften en mogelijkheden.

Ik hoop u binnenkort te mogen verwelkomen op een persoonlijk, vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Met sportieve groet,

Hendrik